• BG-1 (1)

Вести

За филмот за приватност

ДенешниотLCD дисплејќе ги задоволат потребите на поголемиот дел од клиентите имаат различни површински функции, како што се екран на допир, анти-ѕиркање, анти-отсјај, итн, тие се всушност на површината на екранот залепени функционален филм, овој напис за воведување на приватноста филм:

1. Филмот за приватност се нарекува и заштитен филм против ѕиркање. Го користи принципот на вертикални ролетни и е залепен наекран на мониторотза да се спречи ѕиркање и да се заштити приватноста. Дебелината на филмот за приватност на пазарот е генерално помеѓу 0,3-0,60 mm. Ролетните во филмот за приватност се трајно поставени во целосно отворена (рабна) положба. Има околу 715 ролетни по инч (25,4 mm), а секој комплетен филм за приватност има илјадници микро ролетни.
Стандардниот филм за приватност е лево и десно заштита на приватноста, а четиристраниот филм за приватност е направен од втор слој на ролетни на 90° до вертикалните ролетни. Четиристраниот филм за приватност обично се користи на таблети и мобилни телефони. Дополнителниот слој на ролетни на овој тип филм за приватност го прави филтерот подебел, така што ја намалува пропустливоста и го прави екранот да изгледа потемен.

2. Апликација:
Прикажи екрани
lТаблет компјутери
lЛаптоп компјутери
lПаметни телефони

LCD дисплеј

DISEN ELECTRONICS CO., LTDе високотехнолошки претпријатие кое интегрира истражување и развој, дизајн, производство, продажба и услуги, фокусирајќи се на истражување и развој и производство на индустриски приказ, дисплеј на возила,панел на допири производи за оптичко поврзување, кои се широко користени во медицинска опрема, индустриски рачни терминали, терминали за Интернет на нештата и паметни домови. Имаме богато искуство во истражување, развој и производство воTFT LCD, индустриски дисплеј, дисплеј на возила, панел на допир и оптичко поврзување и припаѓаат на лидерот во индустријата за дисплеи.

TFT LCD

Време на објавување: 18-ти септември 2024 година